Vesti

LeRoy prisustvovao SEE Property Forumu održanom u Rumuniji u Junu 2016

25 јун 2016

see-property-forum-2016_2016-06-07_JUcclH see-property-forum-2016_2016-06-07_pe6kf0 see-property-forum-2016_2016-06-07_pl571n

Konferencija je organizovana od strane Portfolio Conferences u saradnji sa Kraljevskom Institucijom Ovlašćenih Procenitelja (RICS). U Bukureštu je okupila vodeće profesionalce iz Rumunije i ostatka jugoistočne Evrope.

Poseban fokus konferencije je bila diskusija o investicionim trendovima i potencijalima regionalnih tržišta (Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija i Srbija), bankarskom kao i alternativnim izvorima finansiranja i razvojnim mogućnostima regije jugoistočne Evrope.

Novi investicioni ciklus u regionu se sve više zahuktava, a centralno pitanje koje su najtraženije nepokretnosti, je i dalje aktuelno. U Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji raste interesovanje investitora za ulaganja u manje (sekundarne) gradove, najviše u segmentu stambenih nepokretnosti i maloprodajnih koncepata. Takođe, u poslednjih nekoliko godina NPL portfolio transakcije su veoma popularne i ovaj segment postaje sve interesantniji u Bugarskoj i Srbiji.

Naročita pažnja je posvećena poslovnim nepokretnostima i njihovoj održivosti tokom vremena, imajući u vidu stalne promene zahteva zakupaca u slučaju kancelarijskog prostora, kao i rastuće internet prodaje, promene navika potrošača, pojave novih trgovinskih formata u segementu maloprodaje.

Blizu 200 posetilaca je prisustovalo konferenciji, uključujući profesionalce iz sektora nekretnina i bankarstva, investitore, konsultante, advokatske kancelarije i ostale učesnike. Nešto optimističniji tonovi su preovladavali među učesnicima i panelistima i veoma nas raduje da smo svedoci sve većeg interesovanja investitora i za naše tržište.